fbpx

Peter Koelewijn & The Rockets

Peter Koelewijn & The Rockets

Halverwege de jaren 50 werd de band Peter en zijn Rockets opgericht. In de jaren 60 scoorden ze een eerste grote hit met ‘Kom van dat dak af’. Op 8 januari 2020 was het precies zestig jaar geleden dat deze single voor het eerst op de radio werd gedraaid. Het nummer kwam in 1960 op nummer 1 in de Nederlandse en Belgische hitlijsten.

Peter Koelewijn stond behalve met The Rockets ook solo en in het gezelschap van andere bands op de planken. Daarnaast verdiende hij zijn pluimen als producent.

Ook in Vlaanderen bleef Koelewijn niet onbesproken. Nummers als ‘Kom van dat dak af’, ‘Angeline m’n blonde sexmachine’, ‘Bonnie’ en ‘Je wordt ouder papa’, galmden ook hier veelvuldig door de boxen.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. 60 jaar later, met muziek als rode draad door het leven van Koelewijn, grijpt hij nog eens terug naar zijn roots.

Peter Koelewijn is in januari 2020 benoemd tot officier in de orde van Oranje-Nassau vanwege zijn enorme staat van dienst en omdat hij een onuitwisbare stempel op de Nederlandse popmuziek gedrukt heeft.

We presenteren u PETER KOELEWIJN & THE ROCKETS in De Spil van Roeselare.
Nostalgie met een stevige portie pop.

Datum

mrt 25 2023
Expired!

Tijd

20:00

Kosten

38€

Meer Informatie

TICKETS

Locatie

De Spil - Roeselare
TICKETS
Reacties zijn gesloten.